Подобар начин на замрзнување банани за смути и сѐ останато

Не фрлајте ги презрените банани! Со само неколку минути работа , тие можат да се трансформираат во замрзнати златници, совршени за се смути во секоја прилика. Еве го најдобриот начин да го направите тоа:

  1. Започнете со презреани банани кои имаат дамки (тие имаат многу повеќе вкус).
  2. Излупете ги бананите.
  3. Исечете ги на парчиња од 3 до 6 см. (Помалите парчиња се многу полесни на вашиот блендер, дури и за моќниот Vitamix.)
  4. Наредете ги во тава со хартија за готвење. Немојте да ги фрлате во кеса за замрзнување; ако го направите ова, тие ќе се залепат и ќе треба да ги одвојувате пред употреба.
  5. Откако ќе се замрзнат, може да ги префрлите во кеса за замрзнување. Најдобро е да се поделат по мерка, тоа е најчесто по 1 1/2 банана во секоја кеса.

Банана

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Внесете го вашиот коментар!
Внесете го вашето име